شناسهٔ خبر: 49807 - سرویس جامعه
نسخه قابل چاپ منبع: مهر

نکونام در آستانه شکستن رکورد دایی

کاپیتان تیم ملی فوتبال ایران که در آخرین بازی این تیم در سال 92 برابر گینه موفق شد تعداد بازی‌های ملی خود را به عدد 136 برساند، در سال 93 این فرصت را دارد تا با حضور در بازی‌های آماده‌سازی و نهایی جام جهانی 2014 برزیل و جام ملت‌های 2015 استرالیا رکورد 149 بازی ملی علی دایی را شکسته و بالاتر از آقای گل فوتبال جهان، رکورد بیشترین بازی ملی در ایران را به خود اختصاص دهد.

به گزارش نماینده به نقل از مهر، جواد نکونام که در دیدار مقابل کره‌جنوبی در مرحله مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی به رکورد ۱۰۰ بازی ملی دست یافت، چهارمین بازیکن تاریخ فوتبال ایران لقب گرفت که پس از علی دایی، علی کریمی و مهدی مهدوی‌کیا به عضویت باشگاه صدتایی‌های فوتبال فیفا درآمد، امروز در آستانه رسیدن به رکورد آقای گل ایرانی فوتبال جهان قرار دارد.

این بازیکن با حضور در نخستین دیدار تیم ملی فوتبال ایران در سال ۲۰۱۴ که اولین بازی این تیم در راه‌ آماده‌سازی برای حضور در جام جهانی برزیل بود، تعداد بازی‌های ملی خود را به ۱۳۶ بازی رساند تا تنها به ۱۳ بازی دیگر برای رسیدن به رکورد علی دایی نیاز داشته باشد. همچنین نکونام اگر بتواند ۱۴ بازی دیگر با پیراهن مقدس تیم ملی ایران انجام دهد، با شکستن رکورد علی دایی و رسیدن به رکورد لوتار ماتئوس، در صدر جدول بیشترین بازی ملی در ایران قرار می‌گیرد. علی دایی در دیدار با آنگولا در جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان، به رکورد ۱۴۹ بازی ملی رسید ولی پس از آن بازی دیگر نتوانست تیم ایران را در هیچ مسابقه‌ای همراهی کند.

البته تیم ملی ایران تا این لحظه ۴ بازی تدارکاتی تا آغاز جام جهانی در پیش دارد و اگر بازی با موزامبیک قطعی شود، تعداد این دیدارها به ۵ می‌رسد. همچنین انجام قطعی ۳ بازی در جام جهانی ۲۰۱۴، تعداد دیدارهایی که تیم ملی تا پایان آن رقابتها انجام خواهد داد را به ۸ خواهد رساند که اگر نکونام در این مسابقات به میدان برود، تا پایان تیرماه امسال تعداد بازی‌های خود را به ۱۴۴ می‌رساند و از این شانس برخوردار است که با حضور در مسابقات تدارکاتی و نهایی جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۵ - استرالیا، رکورد بیشترین بازی ملی تاریخ فوتبال ایران را به خود اختصاص خواهد داد.

در این بین علی کریمی در بین بازیکنان قدیمی که هنوز فرصت حضور در تیم ملی را دارد، نزدیک‌ترین تعقیب کننده جواد نکونام است و پس از او حسین کعبی با ۸۴ بازی ملی، سیدجلال حسینی ۸۱ بازی ملی و محمد نصرتی با ۸۰ بازی ملی، نفراتی هستند که شانس افزایش تعداد بازی‌های ملی و حداقل رسیدن به جمع ۱۰۰ تایی‌های فوتبال ایران را دارند.

هافبک شماره ۶ تیم ملی کشورمان در بیست و دوم دی‌ماه سال ۱۳۷۹ و درحالیکه تنها ۱۹ سال و ۳۱ روز سن داشت، برای نخستین بار پیراهن تیم ملی ایران را در دیدار دوستانه برابر اکوادور برتن کرد. در آن دیدار که در لوس آنجلس برگزار شد و تیم ملی کشورمان با ۲ گل علی دایی و علی موسوی اکوادور را با نتیجه ۲ بر یک شکست داد، نکونام در دقیقه ۸۲ به جای محمود فکری وارد زمین مسابقه شد.

این بازیکن روز ۲۷ خردادماه سال ۱۳۸۳ نخستین گل ملی‌اش را وارد دروازه لبنان کرد. در آن مسابقه که در چارچوب رقابت‌های فوتبال غرب آسیا و در ورزشگاه آزادی برگزار شد، علی دایی (۱۵- پنالتی، ۶۱ و ۸۸) و جواد نکونام (۸۱) گل زدند تا تیم ملی فوتبال ایران با نتیجه ۴ بر یک میهمان خود را شکست دهد.

نکونام در ۱۴ سال حضورش در تیم ملی ایران، در ۱۳۶ بازی رسمی و ۶ دیدار غیر رسمی شرکت داشته و ۳۷ مرتبه هم دروازه حریفان را باز کرده است و از این نظر دومین بازیکن تاریخ ایران بعد از علی دایی با ۱۴۹ بازی ملی و ۱۰۹ گل زده است کاپیتان تیم ملی فوتبال ایران در حال حاضر و بصورت مشترک در رده ۳۴ بیشترین بازی‌های ملی جهان قرار دارد، آنهم در کنار فابیو کاناواروی ایتالیایی و هونگ میونگ بو از کره‌جنوبی. 

نکونام

مرحله مقدماتی جام‌های جهانی: ۴۴ بازی در مراحل مقدماتی جام‌های جهانی ۲۰۰۶، ۲۰۱۰ و ۲۰۱۴ و ۱۳ گل زده
مسابقات جام جهانی: ۲ بازی در جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان
مرحله مقدماتی جام ملت‌های آسیا: ۱۸ بازی و ۸ گل زده
مرحله نهایی جام ملت‌های آسیا: ۱۳ بازی و ۴ گل زده
رقابتهای غرب آسیا: ۱۱ بازی و ۳ گل زده
دیدارهای تدارکاتی: ۳۷ بازی و ۸ گل زده
تورنمنت‌های مختلف: ۱۱ بازی و یک گل زده

رده‌بندی بیشترین بازی ملی تاریخ فوتبال ایران هم به شرح زیر است:
۱- علی دایی: با ۱۴۹ بازی و ۱۰۹ گل زده
۲- جواد نکونام: با ۱۳۶ بازی و ۳۷ گل زده
۳- علی کریمی: با ۱۱۰ بازی ملی و ۳۸ گل زده
۴- مهدی مهدوی‌کیا: با ۱۱۰ بازی ملی و ۱۳ گل زده
۵- کریم باقری: با ۸۷ بازی ملی و ۵۰ گل زده

رده‌بندی بیشترین گل‌زده در بازی ملی تاریخ فوتبال ایران هم به شرح زیر است:
۱- علی دایی با ۱۰۹ گل زده
۲- کریم باقری با ۵۰ گل زده
۳- علی کریمی با ۳۸ گل زده
۴- جواد نکونام با ۳۷ گل زده
۵- غلامحسین مظلومی با ۱۹ گل زده
۶- فرشاد پیوس با ۱۹ گل زده
۷- علی‌اصغر مدیر روستا با ۱۸ گل زده

همانطور که اشاره شد، جواد نکونام در این سال‌ها در ۶ باشگاه ایرانی و خارجی بازی کرده است. او در سال ۱۳۷۷ و درحالیکه ۱۸ سال داشت به تیم پاس پیوست و پ از ۷ فصل حضور در این تیم، ۱۸۷ بازی و ۴۹ گل، در سال ۲۰۰۵ به تیم الوحده امارات پیوست. پس از انجام ۱۱ بازی و ۳ گل برای این تیم اماراتی، نکونام به الشارجه رفت و در ۱۴ بازی، ۸ گل برای این تیم اماراتی به ثمر رساند. 

نکونام در تیرماه سال ۱۳۸۵ به تیم اوساسونا اسپانیا پیوست تا لقب نخستین بازیکنی ایرانی شاغل در لالیگا را به خود اختصاص دهد و در ۶ فصل حضور خود در این تیم اسپانیایی ۱۴۹ بازی برای این تیم انجام داد و ۲۴ گل هم به ثمر رساند. او در آخرین روز از تیرماه سال ۹۱ و درحالیکه پیشنهاد ۲ میلیون یورویی از باشگاه الریان قطر داشت، به تیم استقلال تهران پیوست. در دو فصل حضور در این تیم ۴۴ بار در مسابقات داخلی و آسیایی برای آبی‌‎پوشان تهرانی به میدان رفت و ۸ گل نیز به ثمر رساند. این بازیکن در نهایت در سال روز ۲۳ دیماه سال ۹۲ به تیم الکویت پیوست و همچنان برای این تیم بازی می‌‎کند.

افتخارات دوران بازیگری:
صعود به نیمه نهایی لیگ اروپا در سال ۲۰۰۷ به همراه اوساسونای اسپانیا، کسب عنوان قهرمانی بازی‌های آسیا سال ۲۰۰۲ به همراه تیم امید ایران، بدست آوردن عنوان سوم مسابقات جام ملت‌های آسیا ۲۰۰۴ - چین، قهرمانی بازی‌های آسیایی در سال ۱۳۸۱، قهرمانی مسابقات فوتبال غرب آسیا در سال ۱۳۸۳، صعود به جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان و حضور در آن مسابقات، صعود به جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل به همراه تیم ملی فوتبال ایران و قهرمانی با تیم‌های پاس تهران و استقلال تهران به ترتیب در سومین و دوازدهمین دوره لیگ برتر، بخشی از افتخارات تیمی جواد نکونام است.

کسب عنوان بهترین بازیکن سال ۱۳۸۶ فوتبال ایران، قرار گرفتن در فهرست ۱۰ بازیکن برتر سال ۲۰۰۵ آسیا، قرار گرفتن در فهرست ۷ بازیکن برتر سال ۲۰۰۷ آسیا، قرار گرفتن در فهرست ۱۹ بازیکن برتر سال ۲۰۰۸ آسیا و قرار گرفتن در فهرست ۳ بازیکن برتر سال ۲۰۱۳ آسیا، حضور در جمع ۱۱ بازیکن برتر تیم‌های اسپانیایی (سویا، اسپانیول و اوساسونا) حاضر در رقابتهای جام یوفا در فصل۰۷-۲۰۰۶، بهترین بازیکن اوساسونا در فصل۰۷-۲۰۰۶ به انتخاب روزنامه "دیناوارا اسپورت" روزنامه محلی ایالت پامپلونا اسپانیا، بهترین بازیکن اوساسونا در سال ۲۰۱۱ به انتخاب کاربران اینترنتی باشگاه اوساسونا، گلزن‌ترین هافبک دفاعی خارجی لالیگا با به ثمر رساندن ۲۴ گل و کامل‌ترین گلزن لالیگا (تلویزیون ملی اسپانیا اعلام کرد نکونام تنها بازیکن لالیگا است که توانسته گل‌های مهمی را با ضربات سر، شوت بغل پا، کاشته از چپ و راست و پای چپ و راست خود به ثمر برساند) از افتخارات فردی این بازیکن محسوب می‌شود.

البته اتفاقات تلخ و شیرینی هم در این سال‌ها برای جواد نکونام رخ داده است. در ۱۴ آگوست سال ۲۰۰۷ نکونام دچار پارگی لیگامنت در زانوی راست خود شد و پس از انجام عمل جراحی، ۸ ماه از میادین فوتبال دور شد. البته در هفته سیزدهم رقابتهای لالیگا در فصل ۰۸-۲۰۰۷ که بین تیم‌های اوساسونا و اسپانیول برگزار شد، بازیکنان تیم اوساسونا در ابتدای مسابقه با پوشیدن پیراهن‌هایی که عکس نکونام روی آن بود، اعلام کردند به یاد بازیکن مصدوم تیم خود هستند. پیش از آن مسابقه هم مسئولان باشگاه اوساسونا از جواد نکونام به خاطر عملکردش در آن فصل تقدیر کردند.

شاید یکی از فراموش نشدنی‌ترین گل‌های کاپیتان فعلی تیم ملی ایران در لالیگا، در سومین فصل حضورش در اوساسونا رقم خورد، آنهم در بازی با رئال مادرید در ورزشگاه برنابئو که موفق شد دروازه کاسیاس را باز کند.

همچنین در پنجمین ماه سال ۲۰۰۸ در دیدار خیریه‌ای که بین تیم منتخب جهان و یاران (فردریک کانوته) و با حمایت صندوق حمایت کودکان سازمان ملل بر‌گزار شد، نکونام در ترکیب تیم منتخب جهان و در کنار بازیکنانی همچون لیونل مسی، کارلوس پویول، رائول گونزالس و پل اسکولز به میدان رفت. از سوی دیگر در نوامبر همان سال، زین‌الدین زیدان با ارسال دعوتنامه‌ای به باشگاه اوساسونا از جواد نکونام برای حضور در مسابقه خیر خواهانه‌ای که در کشور مراکش بین یاران زین‌الدین زیدان و رونالدو بر‌گزار می‌شد، دعوت به عمل آورد.

برچسب‌ها:

نظر شما